Vortex Surfer

MAINSTAGE
21:00 - 21:45

Vortex Surfer is een alternatieve noise-rockband uit Heerlen. Eind 2017 presenteerde de band haar debuutalbum Skypusher. Dit in eigen beheer uitgebrachte album ademt pure, rauwe rock uit, die doet denken aan helden als Motorpsycho, Smashing Pumpkins en Thurston Moore/Sonic Youth. Ondanks de duidelijke invloeden heeft Vortex Surfer een sterke eigen sound. De band grijpt terug op de attitude van deze iconen en hun strijd tegen te gepolijste muziek. Net als zij willen ze op een pure en eigenzinnige manier muziek maken.

Na het uitbrengen van de twee EP’s Escape My Mind en Feel the Flow, besloot Vortex Surfer in 2017 de studio in te duiken voor het langverwachte debuutalbum. De band zocht de samenwerking met producer Tommie Bonajo van Tomster studios (o.a. Black Label band, Born from Pain, For I am King), die ook verantwoordelijk was voor de eerdere twee EP’s. In de

studio speelde Vortex Surfer de nummers live in om de rauwe live-feel op cd te kunnen vangen. Dit resulteerde dan ook in een organisch en puristisch resultaat.